Er zijn grote veranderingen in mijn/ons leven, hoe krijg ik daar vat op?

Coaching volwassenen

Er zijn momenten of fasen in uw leven waarin u extra ondersteuning kunt gebruiken. We kennen ze allemaal wel: moeilijke tijden wanneer u worstelt met misverstanden rondom opgroeiende kinderen, of de verstandhouding met uw ouders. Het kan gaan om complicaties in de familie bijvoorbeeld rond het afwikkelen van een overlijden of nalatenschap.

Een persoonlijk gesprek met een buitenstaander kan verhelderend werken. Mogelijk heeft u behoefte aan een klankbord: een coach langs de lijn. Iemand met wie u vragen kunt bespreken en emoties kunt delen. Iemand die u helpt om overzicht te krijgen en waar nodig, knopen door te hakken.

Steun kan ook van pas komen als u een ingrijpende beslissing wilt nemen over uw toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van werkgever, of het starten met uw eigen bedrijf. Het kan helpen om uw overwegingen samen met een coach in kaart te brengen. Iemand die niet bang is om kritische vragen te stellen en u helpt bij het verkrijgen van inzicht in u zelf en in de situatie.

Coaching kinderen

Een apart gesprek is ook mogelijk voor kinderen die betrokken zijn bij een echtscheiding of de nasleep daarvan. Zonder reserveringen kunnen zij hun gevoelens en zorgen uiten en hun vragen stellen. Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld: Wat doe ik als papa en mama ruzie hebben?  Hoe is het om in twee huizen te wonen?  Hoe laat ik m’n ouders weten wat ik nodig heb?

Groepsgesprek

Naast individuele gesprekken is het ook mogelijk om in verschillende samenstellingen een gesprek te voeren. Het gaat hier om gesprekken waar niet zozeer een conflict speelt maar waar het normale gesprek staakt. Bijvoorbeeld omdat het lastig is iets rechtstreeks tegen elkaar te zeggen. Het kan ook zijn dat er, door de dagelijkse patronen waarin u zich bevindt, onvoldoende tijd en rust is om met elkaar te praten.

Het groepsgesprek kan gaan over allerlei keuzes, keerpunten of knelpunten in uw dagelijks leven. U kunt zich als stel, als gezin, als familie of als buren aanmelden.